04 februari 2009

Naomi neemt het stokje over

We wisten dat na het succesvolle lustrumfeest (waarover later meer op deze blog) Monique Lansdorp afscheid zou nemen van Ruka als onze tijdelijke dirigent, onze redster in nood in barre dirigentloze tijden. Over een tijdje gaat Boudewijn de Groot weer op tournee, en Monique gaat met hem mee. Monique, bedankt voor al je enthousiasme in het afgelopen jaar en veel succes. Mnogaja ljeta en we nemen nog een rakija...


Intussen zijn we alweer een paar weken verder en staat onze nieuwe dirigente Naomi van Tol voor het koor. Ze heeft heel snel in de gaten waar per lied de verbeterpunten liggen, zodat we al heel snel wat oude nummers hebben kunnen oplappen. Een flitsende start.

Naomi heeft na haar conservatoriumopleiding gewerkt als muziekdocent. Naast genres als cabaret en diverse stromingen van popmuziek heeft ze haar hart verpand aan zigeunermuziek, klezmer en andere volksmuziekstijlen. Zij zingt in de band Habbekrač, speelt saxofoon en percussie in de band Dragisha, en schrijft en componeert ook teksten en muziek voor kindermusicals.

Naomi, welkom bij Ruka!

Geen opmerkingen: