19 december 2008

Programma Workshops en Concert


Het voorlopige programma voor 18 januari is als volgt:

14.00 -17.00: Workshops Balkanmuziek
* Workshop ZANG onder leiding van Renske Velthuis
* Workshop INSTRUMENTAAL onder leiding van Monique Lansdorp

Opzet van de workshops:
14.00-15.00 BLOK 1
15.00-15.30 pauze
15.30 - 16.30 BLOK 2
16.30 - 17.00 gezamenlijk INSTRUMENTAAL & ZANG

17.00 - 19.00 Borrel/receptie
Voor leden, oudleden en workshopdeelnemers, met Balkanhapjes

19.30 - 21.00 Concert
Jubileumconcert met verrassingen

21.00 -23.00 Feest
Feest (live sessies en later eventueel balkanbeat)

Prijzen
* Deelname aan het gehele programma (workshop plus concert/feest inclusief koffie/thee/broodje, exclusief drank) € 25,00
* Alleen het concert € 7,50

Workshopleiders:

Renske Velthuis volgde zowel een dansdocent- als een muziekdocentopleiding. Zij speelt als violiste o.a. in volksorkest Yia Sou! Renske heeft zich al van jongs af aan verdiept in de wereldmuziek en -dans, vooral uit de Balkan. Zij geeft lessen, cursussen en projecten aan kinderen en volwassenen, zangers en instrumentalisten en dirigeert koren in diverse muzikale genres; klassiek, licht en wereldmuziek. Zij heeft ook een aantal maanden Ruka gedirigeerd.


Monique Lansdorp is de huidige dirigent van Ruka en een muzikale duizendpoot. Ze studeerde klassiek viool, naast een studie musicologie en via het volksdansorkest Gospodar en het Folkloristisch Danstheater raakte ze steeds meer thuis in het spelen van dansmuziek. Ze speelde samen en begeleidde onder meer Shura Lipovski, de Bulgaarse accordeonist Petr Ralchev, de Turkse zanger, sazspeler en percussionist Behsat Üvez, Fernando Lameirinhas en speelt nog steeds 6 maanden per jaar met Boudewijn de Groot. Samen met een vaste accordeonist vormt ze het Muzikanten Collectief, waarbij met wisselende formaties muzikanten van hoog niveau voor allerlei dansgroepen wordt gespeeld.


Sevgin Idrizoski is een jonge, bevlogen klarinettist met roots in de Balkan: zijn familie komt uit Macedonië. De balkanmuziek zit in zijn genen. Zijn vader speelt slagwerk, en er bestond zelfs een Idrizoski Orchestar. Hij begeleidt Ruka bij concerten en heeft als gastmuzikant gespeeld met Monique Lansdorp, Srdan Kekanovic, Trio Balqana. Naast klarinet speelt hij saxofoon en heeft hij een ongelofelijk ritmegevoel. De tapan en darbuka kennen voor hem geen geheimen.

Het programma wordt ook vermeld in zeistermagazine.nl als Topper van de maand januari.

Geen opmerkingen: