16 maart 2011

Večerinka


Balkankoor Ruka zoekt zangers voor Vecerinka project

“Ergens op de Balkan, een mooie avond in juni. Een herberg op een zevensprong van wegen blijkt een ideale ontmoetingsplaats voor reizigers uit allerlei landen. Ondanks hun verschillende talen en achtergronden vinden zij elkaar in de muziek. Ergens beginnen mensen te zingen, een accordeonist pakt haar instrument om hen te begeleiden, en even later gaat een aantal mensen dansen. Naarmate de avond vordert wordt het steeds gezelliger in de herberg en ontstaat er een spontaan muzikaal feest, een Večerinka.”

Balkankoor Ruka uit Zeist is op zoek naar enthousiaste zangers (alle stemsoorten welkom) voor het nieuwe project Večerinka: een muzikale ontmoeting in de vorm van liederen, dans en muziek uit de diverse landen in en rondom de Balkan.

Ruka start op dinsdagavond 22 maart 2011 met repetities voor dit nieuwe Balkanmuziekproject en heeft deze keer de samenwerking gezocht met volksdansgroep Minka en muziekgroep Torkest (beide uit Nieuwegein). We zijn op zoek naar enthousiaste zangers (m/v) die mee willen repeteren en optreden. Bladmuziek kunnen lezen is wel handig maar geen vereiste.

Gemikt wordt op een of twee uitvoeringen in Zeist en een in Nieuwegein in de tweede helft van juni.
De reguliere repetities van het koor vinden plaats op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 in de Tobiasschool aan de prof. Lorentzlaan 16 in Zeist. Vanaf 22 maart t/m 7 juni zijn dat (zonder de schoolvakanties) in totaal 12 repetities.
Zondagmiddag 27 maart van 14.00 tot 16.30 uur zal er een ontmoetingsmiddag zijn voor de projectzangers, leden van Ruka en Minka, en Torkest, en zullen we elkaar wat laten zien en horen van ieders repertoire.
De exacte data van de gezamenlijke generale repetitie en de optredens staan op dit moment nog niet helemaal vast, maar vinden in de tweede helft van juni plaats.
De kosten om mee te zingen met Ruka voor de duur van het project bedragen € 85 ,-.

Aanmelden of verdere info:
Per e-mail: balkankoor.ruka@gmail.com
of telefonisch bij Joop: 0306939368 of Ans : 0642285369

Geen opmerkingen: